Prostat kanseri raporu örneği

acdtherapy.com » Prostat kanseri tedavisi
13:02 14-07-2018 | icon 603
Prostat kanseri raporu örneği

Prostat kanseri raporu örneği
1- Hastanın radyolojik tetkikleri
Mr ( Manyetik Rezonans Görüntüleme )
Bt ( Bilgisayarlı Tomografi Taraması )
Pet ct ( Pozitron emisyon tomografi )

Prostat Patoloji raporu 
Prostat kanseri türünü öğrenmek için yapılmaktadır.

2- Hastanın biyokimyasal analizleri
Toplam Psa ( Prostat spesifik antijen )
Free Psa
Sedimantasyon
Tam idrar tahlili
Biyokimya tahlilleri 
Ast 
Alt 
Alkali fosfataz
Ggt
Glukoz
Lipaz
Amilaz 
Kolesterol
Trigliserit 
Ürik asit
Ldh 
Total Bilirubin 
Direkt Bilirubin 
Üre
Kreatinin
Total protein
Albümin
T3
T4
Tsh
Crp

Vitamin ve minareller
A vitamini
Bakır 
B 12 vitamini
Çinko 
D vitamini
Demir
Demir bağlama kapasitesi
E vitamini
Ferritin
Flor
Folik asit
Fosfor
İyot
Kalsiyum
Klor
Krom
K vitamini
Mağnezyum 
Potasyum
Sodyum

3- Hastanın tam kan sayımı ( Wbc – Rbc – Plt )
Wbc ( lökosit ) Lokosyt 4000 – 10 000 arası
Rbc ( eritrosit ) Eritrosyt 3.5 milyon – 5.5 milyon arası
Hemoglobin Ortalama olarak Erkek 14-18 g Kadın 12-16 g
Plt ( trombosit ) Trombosyt 150 000 – 400 000 arası
Peri ferik yayma

4- Kanser markerleri ( Cea - Ca 19-9 - Ca 15-3 - Cea 125 )
Cea Genel kanser marker
Ca 19-9 ( pankreatik kanserler, kolanjiokarsinomlar, kolon kanserleri vb.)
Ca 15-3 ( meme kns, pankreas, Prostat, over, kolon, Prostat vb.)
Cea 125 ( yumurtalık kanseri tedavisi esnasında bakılır. Ayrıca farklı birçok hastalık da yükselir. Bunun yükselmesi kanser anlamına gelmez her zaman için)