Kolorektal kanseri raporu örneği

acdtherapy.com »
15:49 20-01-2019 | icon 243
Kolorektal kanseri raporu örneği

Kolorektal kanseri raporu örneği
Özellik ile kolon kanserinde kolonoskopi büyük önem taşımaktadır. Doktorunuzun tavsiyesi ile raporlama yapılacaktır.
1- Hastanın radyolojik tetkikleri

Kolonoskopi

Endoskopi

Mr        ( Manyetik Rezonans Görüntüleme )

Bt         ( Bilgisayarlı Tomografi Taraması )

Pet ct   ( Pozitron emisyon tomografi )

 

Kolorektal kanseri Patoloji raporu örneği

Kolorektal kanseri türünü öğrenmek için yapılmaktadır.

 

2- Hastanın biyokimyasal analizleri

Sedimantasyon

Tam idrar tahlili

Biyokimya tahlilleri 

Ast 

Alt 

Alkali fosfataz

Ggt

Glukoz

Lipaz

Amilaz 

Kolesterol

Trigliserit 

Ürik asit

Ldh 

Total Bilirubin 

Direkt Bilirubin 

Üre

Kreatinin

Total protein

Albümin

T3

T4

Tsh

Crp

 

Vitamin ve minareller

A vitamini

Bakır 

B 12 vitamini

Çinko 

D vitamini

Demir

Demir bağlama kapasitesi

E vitamini

Ferritin

Flor

Folik asit

Fosfor

İyot

Kalsiyum

Klor

Krom

K vitamini

Mağnezyum 

Potasyum

Sodyum

 

3- Hastanın tam kan sayımı ( Wbc – Rbc – Plt )

Wbc ( lökosit ) Lokosyt            4000 – 10 000 arası

Rbc ( eritrosit ) Eritrosyt          3.5 milyon – 5.5 milyon arası

Hemoglobin   Ortalama olarak Erkek 14-18 g  Kadın 12-16 g

Plt ( trombosit ) Trombosyt      150 000 – 400 000 arası

Peri ferik yayma

 

4- Kanser markerleri  ( Cea - Ca 19-9 - Ca 15-3 - Cea 125 )

Cea        Genel kanser marker

Ca 19-9  ( pankreatik kanserler, kolanjiokarsinomlar, Kolorektal kanserleri vb.)

Ca 15-3  ( meme kns, pankreas, Kolorektal, over, Kolorektal, karaciğer vb.)

Cea 125 ( yumurtalık kanseri tedavisi esnasında bakılır. Ayrıca farklı birçok hastalık da yükselir. Bunun yükselmesi kanser anlamına gelmez her zaman için)

Psa ( Prostat için )

 

5- Hastanın psikolojik yapısı

 

6- Hastanın fizyolojik yapısı   

Boy ve kilo

Kilo verdimi?

Kabızlık problemi var mı? ( günde en az 3 kez çıkması lazım )

Yemek yeme sorunu var mı?

Herhangi bir gıdaya alerji var mı?

Günlük su içme miktarı?

Diyabet hastalığı var mı?

Tiroit hastalığı var mı?

 

Karında şişlik var mı?

Karından sıvı aldırdı mı?

Hastanın idrar çakışı sorunu var mı?

İdrar söktürücü kullanıyor mu?

 

Göğüs bölgesinde ağrı var mı?

Sırt bölgesinde ağrı var mı?

Karın bölgesinde ağrı var mı?

Baş ağrıları var mı?

Vücutta her hangi bir yerde ağrı var mı?

Ağrı kesici bant kullanıyor mu? 

 

Hastada denge kaybı var mı?

Hastanın mide bulantısı var mı?

Hastada istifra var mı?

Nefes darlığı var mı?

Balgam var mı?